тел:+359 893 49 09 49

Ламинати Еgger

Laminate.bg предлага най-голямото разнообразие на паркети. Както естесвени подови настилки така и ламинирани.

MORE +
Error
  • Error loading feed data.
Подложка ламинат
    

Полиетиленова подложка

  • 2мм
  • 3мм
  • 5мм

Фибранова подложка

  • 3мм
  • 5мм
  • 10мм

Кокосова
подложка

  • 5мм 

 
Каква подложка да сложим под ламината?

Съществуват няколко основни вида подложки, които се използват при монтажа на ламиниран паркет. Най-разпространени са полиетиленовите подложки, като основното им предимство е ниската цена. Основните им недостатъци са техните ниски шумо- и топлоизолационни качества, както и факта, че много лесно се смачкват под тежестта на настилката и мебелите върху тях.

Фибрановите подложки са с по-плътна структура и благодарение на това имат значително по-добри показатели. Те са както много добри топло- и шумоизолатори, така и много по-издържливи на натиск и деформация при дългогодишната им употреба. Освен това се предлагат и във варианти с по-голяма дебелина, което би могло да бъде много полезно при нужда от повдигане на нивото на пода или при нужда да се нивелират по-големи неравности.

Кокосовата подложка е направена от естествени материали с дървесни частици и има подобни свойства като фибрановите подложки. Предлага се в дебелина само от 5 милиметра.

 
Инструкции за монтаж на подложка (фибранова или кокосова)

Основата трябва да е подготвена преди полагането на подложката. Необходимо е да бъде равна, суха и почистена от камъчета и отпадъци с прахосмукачка.

При новоположени замазки трябва да се изчака до пълно изсъхване, за да не се увреди настилката. Влажността не трябва да превишава 3%

При необходимост може да се положи и паронепропускливо фолио 0,2 мм, като то трябва да се полага със застъпване от около 20 см. Фолиото трябва да застъпи и стената с около 2 см.

Изолационните плоскости трябва да се полагат в редици, като се оставя растояние от 2 мм между тях. Необходимо е да се оставят температурни фуги от около 10 мм към стени, прагове, колони и др.

Изолационните плоскости да се полагат в посоката на подовата настилка. Трябва да се избягва съвпадение на снадките на подложката и настилката.

Не трябва да се стъпва върху подложката, за да не се увреди повърхността й. Ширината от 48 см улеснява реденето на настилката без да се наранява подложката.

 

Статии от блога

Връзка с нас

+359 893 49 09 49

info@laminate.bg

София, бул. Мадрид 58