Фън Шуй корекции на интериора у дома

Фън Шуй ви помага да привлечете хармонията, парите и богатството в дома си. Фън Шуй се подчинява на точно определени принципи. И отново Фън Шуй налага корекции в интериора на дома ви, когато тези принципи не са спазени.

Фън Шъй корекции на интериора у дома
Дори да сте следвали Фън Шуй съветите за правилно циркулиране на Чи енергията в дома ви, има някои детайли от интериора, които със сигурност не са на мястото си. Причината за това е, че понякога, увлечени от тенденциите за обзавеждане на модерен дом , някак не успявате да създадете желаната атмосфера и в същото несъзнателно нарушавате хармонията, която така упорито се опитвате да постигнете.Ето защо се налага да предприемете незабавни промени в интериора на дома си, за да коригирате най-често допусканите грешки според принципите на Фън Шуй.

  • Прекалено много детайли – без значение дали става дума за украшения, произведения на изкуството или декоративни елементи, наличието на прекалено много детайли в помещенията блокира потока на Чи в дома ви. Нищо „ново“ няма да влезе в живота ви, докато не освободите място за него. Фън Шуй корекцията, която трябва да направите, е да оставите само една малка част (около ¼от всички детайли. Останалите дайте за благотворителност, на приятели, приберете в мазето или просто изхвърлете. Ще видите как на тяхно място ще започнат да се появяват нови.
  • Нещо, което не харесвате е на показ – една от най-големите грешки при подреждането според Фън Шуй е, че на показ в дома ви е вещ, която изобщо не харесвате, но е част от интериора, само защото отговаря на последните модни тенденции. Истината е, че точно тези предмети привличат негативната енергия и нарушават хармонията. Фън Шуй корекцията в този случай е да замените всички модерни вещи или произведения на изкуството с нови, които обаче подхождат на вкуса ви.

Фън Шъй корекции на интериора у дома

  • Увехнали или сухи цветя - тези цветя не само събират прах, но според Фън Шуй са символ и на мъртвата, статична енергия.Корекцията, която източното учение ви препоръчва е да изхвърлите всички изкуствени или увехнали растения и да ги замените с истински – стайни растения , ваза със свежо набрани цветя, дори с купа с плодове.
  • Твърде много възглавници -  според Фън Шуй, ако леглото или канапето ви са отрупани с прекалено много възглавници (в повечето случаи декоративни), това ще държи половинката ви далеч от вас. А ако спите с всичките тези възглавници, това потушава страстта. Корекцията в случая е да махнете повечето от възглавниците и да оставите само две, за предпочитане в някакъв огнен цвят (червен, оранжев или розов). Така ще освободите място за любовта и ще привлечете интимността.
  • Мебели до стената -  Чи енергията има нужда от пространство, за да циркулира, а когато мебелите са плътно облегнати да стените, тя се застопорява само в средата на стаята, където е по-свободно.Най-простата Фън Шуй корекция в случая е да отделите мебелите от стените. Ако задната им страна е неприветлива, можете да използвате малка масичка или саксийно растение, което да служи като камуфлаж.

Фън Шъй корекции на интериора у дома

  • Грешно окачени картини – и то не какви да е картини, а такива с еднаква форма и окачени в права линия – те отблъскват положителната енергия извън стаята. Според Фън Шуй най-добре е да избирате картини с разнообразни форми и размери и да ги окачате на различна височина. Това ще ви създава усещането за движение и ще позволява движението на енергията.
  • Неправилно осветление – Приглушеното осветление е чудесна корекция за яркото централно осветление в стаите. Най-лесно можете да го постигнете с регулатор, който се монтира лесно на мястото на досегашния ключ. Освен това изгорелите електрически крушки символизират повяхваща или изтощена енергия, така че отстранете не само тях, а всички неработещи елементи (в това число напукани или счупени плафониери, полилеи и нощни лампи).
  • Плетеница от кабели – когато работното ви място в дома е обградено с множество заплетени един в друг кабели, те сякашнашепват за пренебрежение към работата, която вършите.привържете кабелите и жиците един към друг Фън Шуй препоръчва да и да ги прилепите към гърба на бюрото.
  • Стари снимки – според Фън Шуй принципите е благоприятно да поставяте снимки в рамки на различни места в дома си. Но не и неактуалните вече фотографии, които сякаш са замръзнали назад в миналото и не отчитат развитието на отделните членове на семейството. Затова махнете старите снимки и поставете онези, които показват най-актуалните ви щастливи моменти.

Фън Шъй корекции на интериора у дома

  • Хаос в антрето – Както сте разбрали, според Фън Шуй входната врата е „устата на Чи енергията“, през която в дома ви влизат богатството и положителната енергия. Ако обаче държите в антрето всички обувки, раници и якета, те ще възпрепятстват този процес. Ето защо приберете всички подобни аксесоари далеч от погледа на влизащия, за предпочитане в затворено помещение, шкаф или дрешник.
И след всички положени усилия да подредите дома си хармонично и в синхрон с Фън Шуй принципите, не забравяйте най-важният елемент – себе си и семейството си. Растенията ще внесат живот в дома ви, а децата и домашните любимци – движение. И всичко това ще подхранва циркулирането на положителната енергия във всяка стая. Фън Шуй корекциите в интериора на дома ви наистина ще направят живота ви по-хармоничен.
18. 02. 2010 / Цвети Тошева 

Comments are closed.